ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ ΣΚΟΡΔΟ ΠΙΠΕΡΙΑ

Χειροποίητα παξιμάδια με λιαστή τομάτα σκόρδο και καυτερή κόκκινη πιπεριά.

 

Έχει ισχυρή παρουσία λόγω της έντονης μυρωδιάς του, όμως το ταπεινό σκόρδο ανήκει και αυτό στις υπερτροφές. Προσφέρει μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία μας, κυρίως χάρη στο ενεργό συστατικό του, την αλλισίνη. Προστατεύει από το κρυολόγημα, ρίχνει την πίεση, μειώνει τον κίνδυνο της καρδειοπάθειας, συμβάλλει στην υγεία των οστών και πολλά πολλά ακόμη. Προσθέστε το στη διατροφή σας, είτε ωμό είτε μαγειρεμένο και δε θα χάσετε!

Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε όλη τη χρονιά το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό. Οι λιαστές ντομάτες έχουν την ίδια διατροφική αξία με τις φρέσκες ντομάτες. Εφοδιάζουν τον οργανισμό με βιταμίνες Κ (γερά οστά, ελαστικότητα του δέρματος, αρθρίτιδα, μείωση ρυτίδων), με βιταμίνη C, σίδηρο και το σπουδαίο λυκοπένιο που θεωρείται αντικαρκινική ουσία και που βρίσκεται στον φλοιό της ντομάτας.

Οι καυτερές πιπεριές αποτελούν ένα πάρα πολύ δημοφιλές συστατικό της κουζίνας. Διαθέτουν επίσης εντυπωσιακά οφέλη για την διατροφή μας καθώς περιέχουν μεγάλη ποικιλία από αντιοξειδωτικά που είναι ευεργετικά για την υγεία μας. Η καψαϊκίνη είναι το συστατικό που τους προσδίδει αυτή τη καυτή γεύση και ταυτόχρονα δίνει τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Ενισχύουν τον μεταβολισμό, μειώνουν την πείνα και την αρτηριακή πίεση, βοηθούν το πεπτικό και μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου.

info@amaliagourmet.gr
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram